Impermeabilizarea Masei Mortarelor

Impermeabilizarea masei mortarelor

MATERIALE PROPUSE

ADINOL-DM Impermeabilizant de masă pentru mortare şi beton nearmat

I. NATURA PROBLEMEI-CERINŢE

În multe situaţii, pe timpul executării construcţiilor, se impune utilizarea unor mortare impermeabile, pentru evitarea problemelor create de umezeală şi pentru asigurarea durabilităţii şi funcţionalităţii îndelungate a construcţiilor.

II. SOLUŢIA

Pentru realizarea unor mortare impermeabile se utilizează aditivul lichid ADINOL-DM, care acţionează ca impermeabilizant de masă pentru mortarele de ciment, mortarele de var şi ciment şi pentru beton. Plastifiază amestecul facilitând aplicarea acestuia. Împiedică segregarea. Creşte rezistenţa la agenţii corosivi. Impermeabilizarea se realizează prin repartizarea uniformă a componentelor hidrofuge active. Prin adaosul de ADINOL-DM se previn deteriorările din cauza umezelii, iar durata de viaţă a construcţiilor creşte semnificativ.

Produsul ADINOL-DM se recomandă pentru prepararea mortarelor de ciment, a tencuielilor şi betoanelor. Utilizarea lui la betonul armat (la elementele portante ale construcţiei) se recomandă numai dacă a fost luat în calcul la stabilirea compoziţiei acestuia.

III. APLICAREA

Produsul ADINOL-DM poate fi adăugat:

În apa de amestec, la prepararea betonului sau a mortarului.

În amestecul gata preparat, cu puţin timp înaintea utilizării acestuia. În acest caz, pentru realizarea unei repartizări omogene a aditivului ADINOL-DM în masa materialului, este necesară amestecarea energică timp de 4-5 minute.
Dozarea:

  • La mortarele de ciment: 1% din greutatea cimentului.

  • La tencuieli: 1% din greutatea materialului liant (ciment+var).

  • La beton: 0,8% din greutatea cimentului.

IV. NOTE

  • Depăşirea dozajului provoacă prelungirea timpului de priză şi reducerea rezistenţelor finale.

  • Pentru prepararea unui beton impermeabil vor fi respectate întocmai instrucţiunile din Normativul de Preparare a Betoanelor.

    sursa: isomat.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!