Hidroizolarea Spaţiilor Umede

Hidroizolarea spaţiilor umede

MATERIALE PROPUSE

AQUAMAT Mortar hidroizolant

AQUAMAT-ELASTIC Mortar hidroizolant elastic, bicomponent

ŢESĂTURĂ POLIESTERICĂ PENTRU ARMAREA HIDROIZOLAŢIILOR Ţesătură poliesterică pentru armarea hidroizolaţiilor

PLASĂ DIN FIBRĂ DE STICLĂ PENTRU ARMAREA HIDROIZOLAŢIILOR Plasă din fiberglass pentru armarea hidroizolaţiilor

I. NATURA PROBLEMEI-CERINŢE

Spaţiile aflate sub influenţa unei umezeli permanante, precum băi, duşuri, etc, se hidroizolează, pentru a nu apărea scurgeri de apă sub forma igrasiei în spaţiile din jur.

O astfel de hidroizolaţie se aplică de obicei sub plăcile cu care sunt acoperite în cea mai mare parte suprafeţele spaţiilor umede. Cerinţa principală pentru hidroizolaţie este rezistenţa sa la umezeala permanentă ca şi fiabilitatea, pentru că orice intervenţie ulterioară pentru reparaţii, este dificilă şi costisitoare.

II. SOLUŢIA

Produsul AQUAMAT reprezintă soluţia ideală pentru hidroizolarea suprafeţelor din spaţii supuse umezelii în mod permanent. Este vorba de un mortar hidroizolant, pe bază de ciment, care conferă izolare perfectă. Este adecvat pentru suprafeţele construite din beton, mortar sau tencuială.

Produsul AQUAMAT este indicat în mod special pentru hidroizolarea suprafeţelor din spaţii umede în care urmează să fie montate plăci ceramice, precum băi, duşuri, etc., şi dată fiind compoziţia sa chimică apropiată de cea a adezivului pentru plăci (ambele pe bază de ciment), face legătura dintre cele 2 straturi.

III. APLICAREA

Pregătirea suportului

  1. Suportul trebuie să fie lipsit de uleiuri, materiale şubrede, praf, etc.

  2. Acolo unde este necesar se face nivelarea suportului, pentru obţinerea unei suprafeţe netede adecvate aplicării de AQUAMAT şi lipirii plăcilor.

  3. Urmează udarea suportului fără însă a crea băltoace.

Aplicarea AQUAMAT-ului

  1. Conţinutul unui sac de AQUAMAT (25 kg) se amestecă progresiv cu 8,25 kg apă, amestecând continuu până la formarea unei paste omogene, bună de aplicat. Pentru amestec poate fi utilizat un malaxor cu turaţie redusă (300 rotaţii pe minut).

  2. AQUAMAT se aplică cu bidineaua în 2-3 straturi. Fiecare strat va fi aplicat după uscarea celui precedent. Pentru evitarea fisurării materialului, grosimea stratului nu va depăşi 1mm.
    Consumul de AQUAMAT: 2-3 kg/m.p. per total.
    De-a lungul rosturilor şi îmbinărilor zid / pardoseală sau între două ziduri, se recomandă utilizarea mortarului hidroizolant elastic AQUAMAT-ELASTIC şi armarea locală a membranei hidroizolante cu o bandă de plasă din fibre de sticlă sau ţesătură poliesterică lată de 10 cm. În zonele acestea se va aplica AQUAMAT-ELASTIC de-a lungul rostului sau îmbinării, pe o lăţime de 12-15 cm care se armează cât timp stratul de AQUAMAT-ELASTIC este proaspăt. După uscarea acestuia, urmează încă două aplicări locale. A doua aplicare se face numai după uscarea primului strat.
    Utilizarea mortarului hidroizolant flexibil AQUAMAT-ELASTIC se recomandă şi în cazul în care sunt aşteptate contracţii şi dilataţii ale suportului (de exemplu pardoseală cu încălzire).
    Consumul de AQUAMAT-ELASTIC: circa 3,5 kg/m.p. per total.

IV. NOTE

  • Pe timpul aplicării produsului AQUAMAT, temperatura trebuie să fie de minimum +5˚C.

  • Produsul conţine ciment cu reacţie alcalină cu apa şi este clasificat ca iritant.

  • Consultaţi instrucţiunile de utilizare în siguranţă şi măsurile preventive înscrise pe ambalaj.

 

ro15-1
sursa: isomat.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!