Hidroizolarea Terasei cu Mortar Elastic Hidroizolant Bicomponent

Hidroizolarea terasei cu mortar elastic hidroizolant bicomponent

MATERIALE PROPUSE

AQUAMAT-ELASTIC Mortar hidroizolant elastic, bicomponent

DUROCRET Mortar pe bază de ciment şi răşini, pentru reparaţii

RAPICRET Mortar cu priză rapidă, pentru reparaţii

ADIPLAST Răşină de construcţii, pentru multiple imbunatatiri a calitatii mortarelor

ŢESĂTURĂ POLIESTERICĂ PENTRU ARMAREA HIDROIZOLAŢIILOR Ţesătură poliesterică pentru armarea hidroizolaţiilor

PLASĂ DIN FIBRĂ DE STICLĂ PENTRU ARMAREA HIDROIZOLAŢIILOR Plasă din fiberglass pentru armarea hidroizolaţiilor

I. NATURA PROBLEMEI – CERINŢE

Hidroizolaţia teraselor, efectuată fie la construirea clădirii, fie ulterior, trebuie să asigure o etanşeitate absolută şi totodată să fie rezistentă la condiţiile atmosferice, fiabilă şi durabilă, cu bună elasticitate şi aderenţă.

II. SOLUŢIA

Cerinţele de mai sus sunt satisfăcute pe deplin prin aplicarea mortarului hidroizolant elastic AQUAMAT-ELASTIC, armat în totalitate cu plasă din fibre de sticlă sau ţesătură poliesterică, late de 100 cm. Aplicarea acestuia pe terasă creează un strat hidroizolant flexibil continuu, cu aderenţă excelentă la suport, rezistenţă mare şi durabilitate, capabil să suporte cu succes dilataţiile şi contracţiile terasei.
Este o soluţie ideală ori de câte ori hidroizolaţia este combinată cu montarea plăcilor ceramice ca strat final.

III. APLICAREA

Pregătirea suportului

  1. Curăţarea temeinică a suprafeţei de materiale şubrede, grăsimi, praf, etc.

  2. Eventualele corecturi ale pantelor terasei se recomandă să fie efectuate cu un mortar de ciment consistent (ciment : nisip = 1 : 2 la 1 : 3), aditivat cu răşină pentru construcţii ADIPLAST.
    De asemenea, se recomandă întărirea aderenţei mortarului la suport cu un strat de legătură cu ADIPLAST (ciment : nisip : ADIPLAST : apă = 1 : 1 : 0,5 : 0,5 la volum).

  3. Colţul format la îmbinarea dintre terasă şi elementele verticale (parapet, capul casei scărilor, etc) se udă şi se plombează pe toată lungimea sa cu mortarul de ciment cu răşină DUROCRET, gata preparat, sau cu un mortar de ciment aditivat cu răşina pentru construcţii ADIPLAST (formarea unei scafe triunghiulare cu laturile de 5-6 cm). Atunci când lucrările sunt urgente, alternativ poate fi utilizat ca material de plombare mortarul de reparaţii RAPICRET, cu priză rapidă.
    Consumul de DUROCRET: 1,9-2,7 kg/m liniar de scafă.

  4. Udarea adecvată a întregii suprafeţe a suportului, fără a forma băltoace.

Aplicarea hidroizolaţiei

  1. Conţinutul unui sac de 25 kg (component A) de AQUAMAT-ELASTIC se adaugă în cele 10 kg de lichid (component B), amestecând continuu, până la formarea unei paste omogene, bună de aplicat. Pentru amestec poate fi utilizat un malaxor cu turaţie redusă (300 rotaţii pe minut).

  2. Se aplică un strat de AQUAMAT-ELASTIC, de lăţimea armăturii (fibra de sticlă sau ţesăturii poliesterice) şi, cât este încă proaspăt, se montează armătura. În acelaşi mod continuă aplicarea şi pe restul suprafeţei. Benzile de armătură se aplică succesiv suprapunându-se pe 5-10 cm.
    După uscarea acestui strat mai urmează 2 straturi de AQUAMAT-ELASTIC pe toată suprafaţa terasei. Stratul al doilea se aplică după uscarea primului. Pentru evitarea fisurării materialului, grosimea unui strat nu va depăşi 1mm.
    Hidroizolaţia se extinde şi la suprafeţele verticale (parapete, capul casei scărilor, etc), la înălţimea de cel puţin 15-20 cm, pentru a forma un bazin etanş.
    Consumul de AQUAMAT-ELASTIC: 3,5 kg/m2.

Acoperirea hidroizolaţiei

Suprafaţa finală poate fi acoperită cu plăci ceramice, plăci pentru terasă, mozaic, etc. sau cu un strat de pietriş în grosime de 6-8 cm. În ultimul caz se recomandă montarea de geotextil între hidroizolaţie şi pietriş, pentru protejarea hidroizolaţiei.

IV. NOTE

  • Pe timpul aplicării, temperatura trebuie să fie de minimum +5˚C.

  • Suprafaţa proaspăt acoperită trebuie protejată de temperaturi înalte, de ploaie şi îngheţ.

  • Dacă hidroizolaţia constituie suprafaţa finală a terasei, se recomandă utilizarea de AQUAMAT-ELASTIC de culoare albă, cel puţin în stratul final, pentru moderarea absorbţiei de căldură din radiaţia solară şi prelungirea duratei de viaţă a hidroizolaţiei.

  • Consultaţi instrucţiunile de utilizare în siguranţă şi măsurile preventive înscrise pe ambalaj.

ro7-1
sursa: isomat.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!