Elastifierea Mortarelor

Elastifierea mortarelor

MATERIALE PROPUSE

ADIFLEX-B Elastifiant pentru mortare

I. NATURA PROBLEMEI-CERINŢE

Aplicarea mortarelor hidroizolante, a mortarelor de ciment, a adezivilor pentru plăci ceramice, etc., pe suporturi supuse solicitării din cauza vibraţiilor sau contracţiilor şi dilataţiilor poate prezenta probleme din cauza deformabilităţii în general reduse a acestor materiale.

Drept urmare, trebuie asigurată o elasticitate adecvată a mortarelor la asemenea aplicaţii, pentru a se adapta la deformările suportului şi a acoperi eventualele fisuri capilare apărute pe suprafaţa de aplicare.

II. SOLUŢIA

ADIFLEX-B este o emulsie elastomerică destinată elastifierii mortarelor hidroizolante, a adezivilor pentru plăci ceramice, a mortarelor de ciment, a vopselelor hidrosolubile, etc, cărora le conferă:

  • elasticitate;

  • impermeabilitate;

  • aderenţă crescută la suport.

ADIFLEX-B este utilizat pentru elastifierea:

  • Mortarelor hidroizolante pe bază de ciment (de exemplu AQUAMAT), când suprafaţa ce urmează a fi hidroizolată prezintă sau poate prezenta fisuri capilare.

  • Adezivilor hidraulici pentru plăci (de exemplu ISOMAT® AK 20), pentru montarea plăcilor pe suporturi supuse dilataţiilor şi contracţiilor sau vibraţiilor.

ADIFLEX-B poate fi utilizat şi pentru elastifierea altor mortare pe bază de ciment.

III. APLICAREA

Elastifierea completă

În acest caz ADIFLEX-B se adaugă în mortarul uscat, fără a fi diluat cu apă, înlocuind necesarul de lichid de amestec.

Exemple de aplicaţii

a) Elastifierea completă a AQUAMAT-ului

Se amestecă un sac de AQUAMAT (25 kg) cu 10 kg apă, amestecând continuu, şi puţină apă (circa 1 kg), până la obţinerea unui amestec omogen, cu lucrabilitatea dorită.

b) Elastifierea completă a ISOMAT® AK 20

Se amestecă un sac de ISOMAT® AK 20 (25 kg) cu 10 kg ADIFLEX-B si 1-2 kg apă, amestecând continuu, până la obţinerea unui amestec omogen.

Elastifierea parţială

În cazul în care cerinţa de elasticitate este mai redusă poate fi utilizată o cantitate mai mică de ADIFLEX-B.

ADIFLEX-B se amestecă cu apă iar amestecul rezultat se adaugă la mortarul uscat, înlocuind necesarul de lichid de amestec.

Exemple de aplicaţii

a) Elastifierea parţială a AQUAMAT-ului

Se amestecă un sac de AQUAMAT (25 kg) cu 5 kg ADIFLEX-B, amestecând continuu, şi puţină apă (circa 4 kg), până la obţinerea unui amestec omogen, cu lucrabilitatea dorită.

b) Elastifierea parţială a ISOMAT® AK 20

Se amestecă un sac de ISOMAT® AK 20 (25 kg) cu 5 kg ADIFLEX-B, amestecând continuu şi puţină apă (circa 3 kg), până la obţinerea unui amestec omogen, cu lucrabilitatea dorită.

c) Mortare elastice (tencuieli, mortare de reparaţii şi mortare de ciment în general pe suporturi solicitate de contracţii, dilataţii şi vibraţii)

Se amestecă o cantitate de ADIFLEX-B, după dorinţă, cu apa mortarului, înlocuind o parte din necesarul de apă de amestec în funcţie de elasticitatea dorită.

IV. NOTE

  • Suportul pe care se aplică un mortar elastifiat trebuie să fie curat, lipsit de grăsimi, uleiuri, praf, etc., şi bine udat, fără băltoace.

  • Suprafeţele foarte poroase, precum betonul poros, gipscartonul, plăcile aglomerate, etc., care vor fi acoperite cu mortar elastifiat, vor fi amorsate cu amorsa acrilică UNI-PRIMER.

  • Temperatura pe timpul aplicării mortarelor la care a fost adăugat ADIFLEX-B trebuie să fie între +50C şi +300C.

    sursa: isomat.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!