Noile Profile de Soclu Ejot Pro BSOP-HL si Ejot Pro SOP

Noile Profile de Soclu Ejot Pro BSOP-HL si Ejot Pro SOP

Un duo puternic pentru socluri

Sistemul compozit de izolare termica la exterior (ETICS) este cel mai frecvent utilizat tip de izolare a fatadelor. In plus fata de protectia impotriva influentelor meteorologice, ajuta la economisirea energiei si reduce bilantul de CO₂ al cladirii.

Un sistem termoizolant se realizeaza, de obicei, pana la baza cladirii. In cazul in care acest soclu este proiectat retras, finisajul inferior al sistemului termoizolant trebuie sa fie special conceput. In acest scop, se folosesc profile speciale, asa-numitele profile de soclu. Ele formeaza marginea orizontala inferioara si etanseaza sistemul termoizolant in directia podelei pentru a-l proteja impotriva patrunderii umezelii, a insectelor si a rozatoarelor. Marginea picuratorului formata de profilul soclului evacueaza in mod specific orice apa de ploaie departe de cladire.

Noul profil de soclu de baza Pro BSOP-HL (High Load) este unic pe piata internationala. Datorita unei geometrii de produs optimizate, in curs de brevetare, acesta combina impreuna cu profilul Picurator de soclu Pro SOP punctele forte si avantajele tuturor produselor disponibile pe piata si elimina slabiciunile acestora. Impreuna formeaza un duo puternic pentru zona soclului.

 

Noile profile de soclu Ejot Pro BSOP-HL
Profil de soclu de baza EJOT® Pro BSOP-HL

Geometria unica cu goluri a Pro BSOP-HL asigura un efect de punte termica semnificativ redus si, in acelasi timp, o stabilitate dimensionala ridicata. Modelul versatil de gauri permite utilizarea diferitelor elemente de fixare, cat si reglarea flexibila a planeitatii date de geometria ovala a gaurilor. Unghiul intern al profilului de soclu de baza este < 90° pentru cea mai buna compensare posibila sub sarcina.

 

Noile profile de soclu Ejot Pro SOP
Profil de soclu EJOT® Pro SOP

Latimea profilului Pro SOP poate fi adaptata in mod flexibil la grosimea izolatiei prevazute prin intermediul unor puncte de rupere predeterminate. Suprafata canelata a profilului soclului asigura o aderenta optima a tencuielii, iar in acelasi timp, plasa din fibra de sticla sudata pe suprafata profilului, permite o integrare optima a tencuielii. O margine de picurare integrata in profilul soclului evacueaza in mod specific orice apa de ploaie departe de cladire.

Stabilitate maxima a formei

In special in zona soclului, un aspect impecabil si un finisaj curat, in unghiuri drepte fata de fatada, sunt importante. Din cauza greutatii sistemului termoizolant, stabilitatea dimensionala a profilelor utilizate este deosebit de importanta. Aceasta este singura modalitate de a asigura o executie impecabila.

Profilul de soclu de baza Pro BSOP-HL ofera o geometrie noua si unica. Structura inovatoare cu camerele sale goale, care rezulta din suprafetele superioare orizontale si benzile verticale, asigura o stabilitate maxima. Asa cum este livrat, unghiul intern al profilului este < 90°, ceea ce inseamna ca orice deformare cauzata de efectul de sarcina al ETICS poate fi bine compensata - chiar si in cazul materialelor izolante grele, cum ar fi vata minerala sau fibrele de lemn. Aceste caracteristici ale produsului permit o montare usoara si un unghi drept al profilului de soclu fixat in prealabil si asigura astfel o prelucrare ulterioara de inalta calitate. Profilele comparabile realizate din PVC solid nu corespund acestor cerinte.

Noile profile de soclu Ejot Pro BSOP-HL si Ejot Pro SOP - Stabilitate maxima a formei
Stabilitate maxima a formei

Noile profile de soclu Ejot Pro BSOP-HL si Ejot Pro SOP - Stabilitate maxima a formei si pentru materiale izolante grele, de exemplu: vata minerala
si pentru materiale izolante grele, de exemplu: vata minerala

Noile profile de soclu Ejot Pro BSOP-HL si Ejot Pro SOP - Stabilitate maxima a formei si pentru materiale izolante grele, de exemplu: fibra de lemn
si fibra de lemn

Efect de punte termica scazut

Puntile termice sunt zone in care caldura din interior se scurge spre exterior mai repede decat pe restul suprafetei fatadei. In special atunci cand se utilizeaza un sistem termoizolant, aceste pierderi trebuie evitate pe cat posibil pentru a nu genera zone deteriorate si pentru a nu influenta in mod negativ economiile de energie obtinute cu sistemele termoizolante. Profilele de baza influenteaza sistemul termoizolant pe intreaga lungime a bazei cladirii - atat pozitiv, cat si negativ. Profilele din aluminiu, care sunt inca utilizate frecvent din motive de stabilitate, sunt puternice conductoare de caldura din punct de vedere tehnic. Utilizarea acestora creeaza punti termice mari care trebuie evitate.

Atat profilul de soclu de baza Pro BSOP-HL, cat si profilul de soclu Pro SOP sunt fabricate din PVC si, prin urmare, au, in principiu, un efect de punte termica semnificativ mai redus decat profilele din aluminiu. Datorita geometriei inovatoare cu camere goale, profilul de soclu de baza Pro BSOP-HL este chiar superior profilelor de soclu de baza standard realizate din PVC solid.

Noile profile de soclu Ejot Pro BSOP-HL si Ejot Pro SOP

De doua ori mai bune, impreuna imbatabile

In timpul dezvoltarii celor doua profile, s-a acordat, de asemenea, o atentie deosebita coordonarii optime intre ele si modului de prelucrare comuna. De exemplu, marginea profilului Pro BSOP-HL este usor inclinata, ceea ce faciliteaza instalarea profilului de soclu Pro-SOP. Un conector dreptunghiular special conceput actioneaza ca un dispozitiv anti-rasucire pentru asamblarea fara torsiune a profilelor adiacente.

sursa: proidea.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!